SELAMAT DATANG

Saturday, April 19, 2014

Rombongan ke Kelantan & Terengganu..

25  Feb. 2014 Selasa
9.14  malam..
Kuarters..

Petang ni wife excident kali kedua..mujur dia selamat.. sikit ja tapi susahlah nak bergerak lepas ni..nantilah bila ada masa aku masukkan dalam blog kisah ni..tupun kalau sempat...tak sempat mungkin....SEMPUT.


Ok. Pada 19 Februari 2014 (khamis)yang lalu, aku memohon kebenaran untuk pulang awal dari second bos..aku nak ke Kelantan dan Terengganu, tujuan balik awal ni adalah untuk uruskan sedikit persiapan sambil melawat bapak mertua yang masih terlantar di HSB

Rombongan ke Kelantan dan Terengganu ni, aku rancang dari tahun lepas lagi..untuk rombongan kali ni aku cuba bawa seramai mungkin ahli keluarga ,namun ada jugak yang tak nak ikut..Jadi  aku carilah sedikit sebanyak maklumat dari blog-blog mengenai rombongan ke kelantan dan terengganu dari penulis blog yang sudi berkongsi maklumat tentang lawatan yang pernah mereka lakukan.Tujuan aku ceritakan dalam blog aku ni jugak bukanya nak menunjuk-nunjuk tapi mungkin maklumat yang aku kongsikan ni berguna untuk orang lain pulak..gunakan blog untuk kebaikan..

Untuk itu, Aku telah menyewa sebuah van 18 tempat duduk yang aku anggap cukup eksklusif,cukup selesa walau pun, punggung tetap merasa lengguh nya

Jam 10.00 malam setelah memastikan suis-suis utama di rumah mak dioffkan ,kami bergerak ke rumah kak, untuk ambik dia satu keluarga. Jam 10.30 malam kami pun memulakan perjalanan dari Alor Janggus ,suasana ceria dan menyeronokkan..pada aku,aku nak sekali merasai perjalanan pada waktu malam tanpa ada insan lain yang aku tak kenali..misalnya guna bas awam naik malam dan rombongan ni buat aku rasa teruja..yelah walaupun banyak jugak kos yang aku tanggung..Asalkan bahagia..dulu kami hanya tengok orang melancong ke sana, melancong ke sini.Alhamdulillah syukur pada Allah dapat juga kami pula yang melancong,mungkin pada orang lain, ini hal remeh tapi pada aku, aku dah mampu..buat perkara yang dulu jadi angan-angan..

Jam 12.30, kat Grik kami singgah pekena kopi..suasana malam yag sejuk,dingin dan menyeramkan..aku suka..Restoran Salim Kari Kepala Ikan..ada ramai jugak pelanggan yang sedang makan..mana tak kena kencing manis dan darah tinggi orang Malaysia kalau macam ni..Aku tak kisah sangat semua tu..yang penting ada sesuatu yang harus dilepaskan..kena batu karang nanti..

Jam 1.30 kat Pejabat Penguasa Pengangkutan Jalan daerah Grik..ada sekatan jalan dan kami di tahan..mungkin ramai sangat, pegawai tu tanya macam-macam.15 minit jugaklah bersoal jawab..

Untuk post pengenalan ni, tak ada gambar yang boleh aku kongsikan.

BERSAMBUNG..  

No comments:

Post a Comment